SVEČANOST U ROVINJU Uz prigodan program i dodjelu priznanja obilježen Dan istarske košarke

U rovinjskom Multimedijalnom centru sinoć je održana svečana sjednica Košarkaškog saveza Istarske županije povodom obilježavanja Prvog Dana istarske košarke i obilježavanje 25 godina od osnutka istarskog Saveza.

Uz brojne uvažene goste, na obilježavanju su sudjelovali i povjerenik za sport Predsjednika Republike Hrvatske, izaslanik Predsjednika Republike Željko Jovanović, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajača, posebni savjetnik ministrice turizma i sporta, ujedno i nekadašnji najbolji vaterpolist svijeta, svjetski, europski i olimpijski prvak, Josip Pavić.

Među gostima bili su i istarski župan Boris Miletić kao i delegacija Hrvatskog košarkaškog saveza predvođena predsjednikom Stojkom Vrankovićem.

U svom obraćanju predsjednik KSIŽ-a Igor Franković zahvalio je na podršci u realizaciji ove manifestacije koja ima za cilj dodatnu popularizaciju košarke jer, ako to ne učinimo mi, ne možemo očekivati niti od drugih da to čine umjesto nas, rekao je Franković.

‘’Upravo zato krećemo s jednim izazovnim projektom, redovitim mjesečnim radom selekcija Istarske županije u kojima će svaka kategorija, najbolje košarkašice i košarkaši Istre biti vođeni od trenerske struke koja je u našoj županiji izrazito kvalitetna, i sustavno, na mjesečnoj bazi praćena od strane našeg Saveza.

S obzirom na vrijeme ali i okolnosti bit će to izazovan projekt koji vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspješno i realizirati kako bi talent, upornost i odricanje bili na vrijeme prepoznati.’’

100-www.fotocarera.hr.jpg

U ime delegacije HKS-a prisutnima se obratio glavni tajnik Josip Vranković koji je čestitao Savezu na ovoj manifestaciji, naglasivši kako će u HKS-u uvijek imati partnera za suradnju.

Istarski župan Boris Miletić također je čestitao istarskom košarkaškom Savezu.

‘’Sport je bitan dio našeg svakodnevnog života i doista čestitke organizatoru na ideji Prvog Dana istarske košarke i obilježavanju jubileja 25 godina Saveza. Koliko nam je sport bitan više govore djela od riječi.

U zadnjih 10 godina županija, gradovi i općine su uložili preko 500 milijuna kuna u infrastrukturu i to je temelj razvoja sporta. Stoga čestitke od naših preko 18 tisuća aktivnih sportaša, 469 registriranih klubova i 732 licencirana trenera. To govori da je Istra sportska regija i da treba i dalje ulagati u sport ‘’ rekao je Miletić.

119-www.fotocarera.hr.jpg

Zamjenik gradonačelnika Rovinja, David Modrušan podsjetio je na podatke koliko Grad ulaže u sport, sportsku infrastrukturu.

''Opće je poznato da su ulaganja u sport značajna i drago mi je da se i na taj način dala prednost Rovinju, kao gradu sportaša, obzirom da je odluka oko održavanja ove bitne obljetnice pala na naš grad. Rovinj je uvijek bio uz svoje sportaše i nastavit ćemo s time, na svim razinama'' rekao je Modrušan. 

U svom govoru posebni savjetnik ministrice turizma i sporta, Josip Pavić dodao je kako mu je iznimna čast da svjedoči jednoj lijepoj priči za koju vjeruje da će postati tradicija i da će resorno Ministarstvo uvijek biti partner.

Izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, Željko Jovanović uputio je čestitke u ime predsjednika Zorana Milanovića i u svoje osobno ime podsjetivši prisutne s brojnim košarkaškim legendama iz Istre, o čemu je govorio i predsjednik Sportske zajednice Istarske županije, Mladen Pavićević čestitavši KSIŽ-u ovaj bitan dan.

117-www.fotocarera.hr.jpg

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i posebna priznanja za doprinos istarskoj košarci.

Tako je priznanje za 25 godina uspješnog djelovanja pripalo Udruzi košarkaških sudaca Istarske županije, dok su priznanja za 45 godina uspješnog rada košarkaških klubova Poreč i Stoja, uručeni njihovim predsjednicima.

160-www.fotocarera.hr.jpg

157-www.fotocarera.hr.jpg

Izvršni odbor KSIŽ-a odlučio je priznanjima nagraditi i bivšeg predsjednika Saveza Željka Dundovića, trenere Darija Lukšića i Ivana Đukića kao i proslavljenog istarskog košarkaša, a danas trenera Pule 1981, Sandra Nicevića.

Na samom kraju su glavni tajnik HKS-a Josip Joke Vranković i dopredsjednik Nikola Rukavina uručili predsjedniku Frankoviću poklon, sliku i dres s brojem 25

footer_istra.png

Copyright © 2022 Košarkaški savez Istarske županije - Design & Development By LCSTUDIO